18 Ekim 2011 Salı

Melody Gardot - Worrisome Heart CD


Worrisome Heart yorumcu ve besteci Melody Gardot'un önce 2006'da bağımsız ve sonra 2008'de Verve Records tarafından yayımlanan albümü. Albüm ayrıca sanatçının ilk albümü Some Lessons: The Bedroon Sessions' tan da bazı parçalar içerir.

Sanatçının ilginç bir hikayesi de var. 2003 yılında büyük bir trafik kazası geçirip uzun süre hastanede kalmış bu arada konuşma, yazma gibi bazı yetilerini kaybetmiş ve bunları tedaviyle gitar çalmayı da öğrenen sanatçı bu şekilde müzikle içli dışlı olmaya başlar. Genelde her ortamda gözlüklü görmeye alıştığımız sanatçı kazadan kalan bir araz sebebiyle ışıktan rahatsız olduğundan gözlük kullanmaktadır.

Worrisome Heart canlı performans..



Sanatçının bu albümünde benim ilk dikkatimi çeken zaman zaman tarzının ve yorumunun Norah Jones'u özellikle ilk iki albümünü hatırlatması, fakat burada anlatmak istediğim onu kopyalamış olması değil ses rengi bestelerinin tarzının benzeşmesi ki bir sonraki albümünde bu böyle değil

Altta Sweet Memory canlı performans..



Parçalar:

"Worrisome Heart" – 4:21
"All That I Need Is Love" – 2:36
"Gone" – 2:50
"Sweet Memory" – 3:21
"Some Lessons" – 5:23
"Quiet Fire" – 4:13
"One Day" – 2:02
"Love Me Like a River Does" – 4:06
"Goodnite" – 3:04
"Twilight" – 1:01

Tüm Besteler: Melody Gardot

Sonuçta albüm hakkında özet olarak diyebileceğim güçlü besteler, güzel bir yorum huzur veren dingin bir caz çalışması,ayrıca kaliteli odyofil kayıt- saf caz tüm caz severlere öneririm.

Altta albümden Goodnite..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...