9 Aralık 2011 Cuma

Stacey Kent - The Boy Next Door 180 Gr Double LP


Bloğumuza daha evvelde birkaç kez konuk olan Stacey Kent'in ilginç bir hikayesi var. New Jersey'de büyüyen sanatçı Avrupa'da edebiyat ve dil üstüne master yapmış o sırada saksafon sanatçısı olan Jim Tomlinson ile Oxford,İngiltere'de tanışması sanatçının hayatını değiştirmiş ki sonra ikili evlenecektir.

Stacey Kent Guidhall School of Music 'te 1 yıllık eğitimden sonra ilk demosunu yapar ve bu ona ilk albümün kapısını aralar. Sonra gelen albümlerle aralarında 2001 British Jazz Award, 2002 BBC Jazz Award for Best Vocalist gibi önemli ödüllerinde olduğu başarılar getirir.

Bugün konu edeceğimiz albümü ise The Boy Next Door sanatçının 2003 yılında Candid Records'tan yayımlanan çalışması, albümde konsept sanatçının en sevdiği Amerikalı yorumcular/besteciler üzerine kurulu.



Altta canlı performans The Best Yet To Come...



Parçalar:

1. The Best Is Yet to Come (Coleman/Leigh) - 3:28
2. The Boy Next Door (Blane/Martin) - 3:43
3. The Trolley Song (Blaine/Martin) - 4:06
4. Say It Isn't So (Berlin) - 4:43
5. Too Darn Hot (Porter) - 3:28
6. Makin' Whoopee (Donaldson) - 3:11
7. What the World Needs Now Is Love (Bacharach/David) - 4:12
8. You've Got a Friend (King) - 4:21
9. I Got It Bad (And That Ain't Good) (Ellington/Webster) - 4:59
10. Ooh-Shoo-Be-Doo-Bee (Carroll/Graham) - 3:07
11. People Will Say We're in Love (Hammerstein/Rodgers) - 3:48
12. 'Tis Autumn (Nemo) - 4:32
13. All I Do Is Dream of You (Brown/Freed) - 3:28
14. I Get Along Without You Very Well (Carmichael. Hoagy) - 3:28
15. You're the Top (Porter) - 2:31
16. Bookends (Simon) - 1:16

Altta canlı performans The Boy Next Door...



Ekip:

Stacey Kent - Vokal;
Dave Chamberlain - Double Bas;
Curtis Schwartz - Geri Vocals;
David Newton - Piyano, Keyboard, geri vokal;
Colin Oxley - Gitar;
Jim Tomlinson - Saksahon, geri vocals;
Matt Home - Davul


Stacey Kent'in bu albümünde tempo yine çok dindin ve dinlendirici, bu albümde Great American Songbook dışında sanatçı bir yandan da Chet Baker, Paul Simon ve James Taylor'a uzanmakta.

Albümü dinlerken sanatçının yumuşak sesini ve onu ardından harika destekleyen David Newton'ın piyanosu hemen sizi kendine bağlamakta.


'Makin' Whoopee' adlı parçada sanatçı ve grubu daha ağır sulara dalıp blues vari bir havaya işi sokuyorlar.Parçada ritim üçlüsü de harika bir iş çıkarmakta ve bu arada Jim Tomlinson da saksafonla güzel bir destek sağlamakta.

Ooh-Shoo-Be-Doo-Bee' farklı bir swing tat ile okunmuş geri vokaller çok güzel ayarlanmış.

Dinlerken sanatçının dinlendiricibir gülümseyiş gibi algılıyorsunuz sesini 'Tis Autumn' ve 'I Get Along Without You Very Well' adlı parçalarda ve biraz Chet Baker'ı tarzda anımsıyorsunuz.



'You've Got a Friend' ya da Paul Simon'ın "Bookends" adlı eserini ondan dinlerken daha parçaya ne katabilirdi ki diye düşündürüyor, ilk parçada sesindeki titreşim harika.

Burt Bacharach'ın 'What the World Needs Now' adlı parçasında David Newton'ın piyanosu sözlerin ardında özgür bir şiir gibi ve Stacey Kent'in mükemmel zamanlamalı vokali Newton'a tuşlara basması için fırsat yaratıyor.

Altta Too Darn Hot...



Sonuçta Pure Pleasure tarafından double 180 Gr LP olarak basılan ve CD olarakta bulunan onaltı parçadan oluşan albüm her bakımdan almaya değen harika vokal, müzik ve kayda sahip bir çalışma.Sololar yerli yerinde, sanatçının vokalleri etkileyici ve doyurucu.

Altta You're The Top...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...