23 Şubat 2012 Perşembe

Kerem Görsev & Allan Harris - Back Again CD



Bloğumuzda daha önceleri Kerem Görsev'in Amerikalı sanatçı Allan Harris ile olan 1997 yılı çalışması Laid Back albümünü etraflıca işlemiştik. O yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Bu sefer ise yine sanatçımızın Allan Harris ile New York'ta kayıtlarını gerçekleştirdiği albümü Back Again ve yine bu albümde de konsept ilk doldurdukları albümde olduğu gibi 50'li ve 60'lı yılların unutulmaz caz standartları.

Kerem Görsev kendi sitesinde albüm hikayesi için şunları yazmış:

"Allan Harris'le birlikte 1995 yılından beri çeşitli kulüplerde ve konser salonlarında sayısını hatırlayamacağım performanslarımız oldu. "Laid Back" adlı ilk albümümüzü 1997 yılında kaydettik. Geçen sene Antalya'ya konser için giderken uçakta yeni bir proje yapmaya karar verdik. Havaalanından otelimize giderken repertuarı yolda tespit ettik. 12 Nisan'da New York'da prova yaparak parçaları kesinleştirdik. 13 Nisan'da stüdyoda geçen 4 saat içinde 16 parçanın kaydını tamamladık. Ertesi gün tüm gün süren mixing ve mastering çalışmalarının sonunda master CD'yi elime alarak İstanbul'a döndüm."


  Parçalar: 

  1 Fly Me To The Moon
  2 But Beautiful
  3 Smile
  4 When I Fall In Love
  5 Don't Get Around Much Any More
  6 Around The World
  7 My One and Only Love
  8 Medley (Too young- Mona Lisa)
  9 How High The Moon
10 My Foolish Heart
11 Night and Day
12 Young and Foolish
13 Yardbird Suite
14 On The Street Where You Live
15 My Romance
16 Unchained Melody

Ekip:


Kerem Görsev: Piyano
Allan Harris    : Vokal

Albüm tıpkı ik albümlerinde olduğu gibi Kerem Görsev'in piyanosu üzerine Allan Harris'in harika yorumlarından oluşmakta.

Albüm bir Sinatra klasiği Fly Me To The Moon ile başlamakta, muhteşem But Beautiful ise ikinci parça olarak yer almakta. Albüm içinde Nat King Cole klasikleri When I Fall In Love  gibi mevcut, Duke Ellington parçaları var Don't Get Around Much Anymore gibi.

Sonuçta on altı harika klasik, güzel bir piyano eşliğinde sıkı bir vokal ile bizlere ulaşmakta. Vokal caz severler ve tabii Kerem Görsev severlerin alması gerekli bir albüm.


Allan Harris'in ise, caz standartları yorumlarıyla dünya çapında tanınan bir vokal, gitarist ve şarkı yazarı olduğunu belirtmeden burada geçemeyeceğim. En Başarılı Caz Vokalisti dalında New York Nightlife Award’u üç kez kazanan sanatçı yine Şubat ayından Kerem Görsev Trio ile çeşitli konserler vermek için ülkemize geliyor. Yani bu kez sanatçılara davulda Ferit Odman ve kontrbasta Kağan Yıldız' da eşlik edecek.

Konser Programı alttadır:

23 Şubat 2012 – Ankara Jazz Festivali Ankara (Kerem Görsev Trio &Allan Harris) 
24 Şubat 2012 – Borusan Muzikevi – Istanbul (Kerem Görsev Trio &Allan Harris) 
25 Şubat 2012 – Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi – İzmir (Kerem Görsev Trio Allan Harris) 
26 Şubat 2012 – Bu’ra - Alaçatı (Kerem Görsev trio & Allan Harris)


Bu ikiliyi duo olarak dinlemek bir zevk ama birde Ferit Odman ve Kağan Yıldız'da olaya katılınca konserler daha da muhteşem olacaktır. Kaçırmamanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...