10 Nisan 2012 Salı

Kerem Görsev - For Murat CD


For Murat sanatçının 1996 yılına ait üçüncü albümü ve yine bu çalışmayı Kerem Görsev Jazz Collection I 'de bulabilirsiniz.

On parçadan oluşan bu çalışmada yine tüm besteler Kerem Görsev'e ait. Ayrıca iki parçada ise Amerikalı caz sanatçısı Allan Harris sözleri yazmış ve güzel de birer vokal yapmış. Bu albümdeki vokalleri sanatçının daha sonra Kerem Görsev ile yapacağı iki albüm olan Laid Back ve Back Again albümlerinin habercisi gibiler.

Kerem Görsev bu albümde kalabalık bir kadro ile çalışmış hepsi birbirinden değerli müzisyenler sanatçının bestelerine yorumlarıyla harika bir tat katmışlar.

Parçalar: 

   1. White Sea (4.17)
   2. For Murat (4.23)
   3. Baroness (2.37)
   4. Dance of Clouds (5.32)
   5. Abacco (5.47)
   6. Mistake (4.43)
   7. Waltz for Bill (Evans) (5.30)
   8. Hands & Lips (5.37)
   9. Color Change (3.29)
 10. Expectations (4.46)

Ekip: 

Kerem Görsev: Piano
Eric Revis : Bass
Can Kozlu: Drums
Kamil Özler: Elektric guitar
Allan Harris: Vocal on Hans &Lips/ Baroness
İlhan Erşahin: Tenor sax
Önder Focan: Electric guitar on Dance of Clouds
Ricardo Moyano: Acoustic guitar on Mistake & For Murat
Jozi Levi: Percussions on For Murat

Yaylı grubu For Murat & Mistake parçalarında: 

Violins: Yusuf Güler, Saim Perker,Gülden Turalı, Ülkü Kopel,Serap Demirel, Gülnur Kızılçay,Metin Öztan Violas: Mustafa Süder, Hakkı Çakar
Cellos: Saim Erkol,Ali Hasan Kızılçay
Acrobass: Engin Titiz

Nefesliler : 

Trombones: Ali Emre Kayhan, Hakan Çimenot on White Sea
Brass Trombones: Levent Çoker
French Horn: Hüseyin Coşkun

Altta albümün isim parçası For Murat...



Albüm White Sea ile açılmakta ritmik kıpır kıpır bir çalışma, nefesliler çok güzel parçadaki iş onlar üzerine dönmekte ve devamlı arkalarında Kerem Görsev piyanosu ile destekte kimi noktalarda etkileyici sololarda yapmakta.

Sonrasında ise albüme ismini veren çalışma For Murat gelmekte ki beni en etkileyen çalışmalardan bu albümde sanki sanatçının daha sonra büyük orkestralarla yapacağı çalışmaları müjdeler bir eser rahat, insanı medite eden bir iş olmuş, çok ta iyi olmuş. Yaylı grubu harika hele o sakin piyano partisyonları alıp götürüyor.

Baroness sözleri Allan Harris'e ait bir beste ve Allan Harris'in güzel vokali bu parçada duyulmakta, parça 50'li yıllar vokal parçaları gibi yorucu değil rahatlatan bir beste ve ses içinde etkileyici bir kontrbas solo ise dikkat çekici, bu akabinde Kerem Görsev'in hoş piyano solosuna bağlanıyor.

Dance Of Clouds, piyano tınıları ile başlıyor ve bir süre sonra piyano ile bateri karşılıklı yumuşak konuşmasına dönüşüyor. Bateri ve piyano tüm güzelliklerini sergiliyor.

Abacco albümde beni mest eden çalışma bu tam 50'liler ve harika bir saksafon solo barındıran dingin ferahlatan parça, saksafon parçada alıp sizi cazın engin sularına götürüp hayallere daldırıyor ki zaten saksafon cidden sesi cazda olmazsa olmaz bir saz benim için hele birde böyle ona güzel notalar yazılmış ve çalan da hakkını vermişse sonuç mükemmel olmakta.

Mistake yine Kerem Görsev'in büyük orkestra çalışmalarına göz kırptığı albümdeki diğer bir çalışma yaylılar ve nefesliler piyanoyla uyum içinde dans ediyorlar parçada.

Waltz For Bill, bu parça sanatçının hayranı olduğu Bill Evans'a yaptığı bir saygı duruşu gibi, içinde çok güzel piyano partisyonları olan orta tempoda akan bir beste.

Sanatçının ile albümüne adını da veren bestesi Hand Lips bu albümde yine bizlerle ama bu kez Allan Harris'e ait sözler ve Harris'in yumuşacık yorumuyla güzel bir ballad olarak, tam gece vakti loş ışıkta dinleyip rahatlamak adına güzel bir çalışma.


Color Of Change albümde giriş parçası gibi hızlı tempoda davulla girip piyanoya geçen bir girişe sahip sonrasında bir trio piyano, davul ve bas olarak, dinlemesi zevkli güzel bir çalışma.

Expectations kapanışa yakışır ritimde biraz ağır ritimde ve piyano ağırlıklı bir çalışma girer girmez piyano siz yakalıyor ve parça bitene dek asla bırakmıyor. Dinlerken işte piyano cazda böyle olmalı diyorsunuz.

Her caz severe bu güzel albümü tavsiye ederim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...