6 Nisan 2012 Cuma

Kerem Görsev - I Love May CD


Kerem Görsev'in bu seferde ikinci stüdyo albümü I Love May konumuz. Bu albümde yine tüm parçaların bestesi kendisine ait ve kayıtlar 25/26 Eylül 1995'te analog olarak yapılıp dijitale transfer edilmiş.

Sanatçının web sayfasından altta size albümü hakkında yazdıklarını öncelikle aktarayım:

"Hands and Lips'ten yaklaşık bir sene sonra özlemler, süprizler ve tabiat olayları "I Love May" adlı bu albümü ortaya çıkardı. 


Albümümdeki kompozisyonlarımı; ıhlamur ağaçlarından, kırçiçeklerine, Karadeniz'e... Pınar'ın Mart deyip Mayıs'ta Türkiye'ye dönmesine, on senedir yüzünü görmediğim babama, Yavuz'un evinden, gökyüzüne, değerli ressam Argun Okumuşoğlu ile müzikli Fethiye gecelerine ve bir takım tabiat olaylarına borçluyum. Geçen bir sene içinde yazdığım melodiler, beni, İmer Demirer'i, Neşet Ruacan'ı, Volkan Hürsever'i, Murat Yeter ve Emre Kayhan'ı bir araya getirdi. Çok eğlenceli ve kısa provalardan sonra (Dolapdere'de bir işhanının 9 no'lu odasında) kayıtlarımızı Raks Marşandiz Stüdyoları'nda gerçekleştirdik. 


İmer Demirer'in çaldığı mükemmel yorum ve sololara, Neşet Ruacan'ın eşikteki sihir ve müzik kalitesine, Volkan Hürsever, Emre Kayhan ve Murat Yeter'in dinamizm ve renklerine, Eric Revis ve Dana Murray'ın sihirli dokunuşlarına ne söylesem azdır."

Parçalar: 

1 I Remember Your Face 6.29
2 Jumping to the Void 4.21
3 Black Sea 10.05
4 I Love May 11.50
5 Painter 5.54
6 Seems so far
7 10 7 Linden 5.47
8 Wild Flowers 7.18

Altta Black Sea videosu...



Ekip:

Kerem Görsev: Piano
İmer Demirer: Fugelhorn,trumpet
Neşet Ruacan: Eliktrikli gitar
Ali Emre Kayhan: Trombone
Volkan Hürsever: Bass
Eric Revis: Bass
Dana Murray: Drums
Murat Yeter: Drums

Albüm hakkında konuşacak olursak, her şeyden önce Kerem Görsev yine sakin ve akıcı güzel besteler bu albümde yapmış ve ekip çok iyi her sanatçı parçaları harika yorumlamış.

Evvelce de yazmışımdır, zaten İmer Demirer'den trompet dinlemek ayrı bir zevk bu kadar mı etkileyici çalınabilir, Neşet Ruacan ise gitarda tam bir usta, Kerem Görsev'in ise ne denli iyi bir piyanist olduğunu söylemem bile gereksiz ki diğer katılımcılarda çok değerli müzisyenler.

Parçaları tek tek ele almak yerine size genel olarak albümü değerlendirmek isterim kısaca şöyle ki;

İyi caz bestelere ve bu bestelerin çok iyi şekilde yorumlanışına tanıklık etmek istiyorsanız ya da yorgun bir gün ardından caz denizinde hayallere dalmak istiyorsanız işte bu albüm size bunları yaptıracak albümdür.

Altta albümde yer alan Painter ama farklı bir yorum ve St.Petersburg Philharmonic Orchestra ile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...