4 Nisan 2012 Çarşamba

Kerem Görsev - Hands & Lips CD



Bugüne dek Kerem Görsev'in sanırım dördüncü albümünden son yaptığı Therapy albümüne dek tüm albümlerini blogta tanıttım ve şimdi sıra geldi sanatçının ilk üç albümüne ve bunlardan ilk olarak 1994 yılında yaptığı ilk albümü Hands & Lips bu yazıda konumuz olacak.

 Sanatçı kendi web sitesinde bu albüm için alttaki gibi yazmış:

 "94 yılının Haziran ayında, bir CD yapmaya karar verdim. Bu projede kendi kompozisyonlarımı çalmak istiyordum. Ancak Piano, Kontrabas, Davul ve nefesli sazların canlı kaydı beni fazlasıyla düşündürüyordu. Bütün bu sorunlarla uğraşırken Koral Sarıtaşla tanışıp, studio RAKS & Marşandiz'in Dünya standartlarındaki imkanlarını görünce, bu albümün gerçekleşeceğine inandım. Ve küçük gruplar halinde provalara başladık..."

Evet bu albüm cidden Kerem Görsev'in caz konusunda yeni bir sayfa açmak üzere geliyorum dediği bir çalışma ve albümde kalabalık ve değerli bir kadro ile çalışılmış bir kere Neşet Ruacan elektrikli gitarda, İmer Demirer ise trompette ki onun trompet çalışı bence çok farklıdır. Can Kozlu davulda ve daha altta size listelediğim kalabalık bir kadro.

Kadro böyle sıkı olunca ve birde Kerem Görsev'in insanın içine işleyen güzel besteleri ile bir araya gelince bu albüm tadından yenmez bir hale geliyor.

Parçalar: 

  1 Gloves 6:09
  2 Sound of Nightingale 8:10
  3 Hands and Lips (Take 2) 4:02
  4 Green Sea 4:02
  5 Sir Ali 4:13
  6 Mistake 3:00
  7 Dream of Saxsello 5:45
  8 Baroness 4:11
  9 Hands and Lips (Take 1) 9:53
10 A.G. Blues 3:47

Altta Dream Of Saxsello..


Ekip: 

KEREM GÖRSEV: PIANO
İMER DEMİRER :TRUMPET & FLUGELHORN
HAKAN BEŞER:PERCUSSION
CAN KOZLU:DRUMS & PERCUSSON
ÇINAR APAY:SAXSELLO
VOLKAN HÜRSEVER:BASS
OĞUZ DURUKAN:BASS
HAKAN ÇİMENOT:TROMBONE
RICARDO MOYANO:ACOUSTIC GUITAR
NEŞET RUACAN:ELECTRIC GUITAR

Kayıt: 21-22 Kasım 1994 İstanbul
Kayıt ve Mixing : Hakan Kurşun
Mastering: Duyal Karagözoğlu
RAKS & Marşandiz Studios

Altta albümden Hands & Lips...




Giriş Gloves adlı parçayla başlamakta ve İmer Demirer'in trompeti size başta sıcak bir merhaba diyor ardından şık bir gitar partisyonu ardında hep Kerem Görsev'in piyanosu ve destekler davul, parça sakin dinlendirici bir havada.

Ardından gelen Sound Of Nightingale ise benim en sevdiğim tarz Görsev çalışmnalarından huzur veren bir piyano ve kontrbas  paylaşımı ile başlayıp devam eden parçada arada bateri sololar ve ardından yine yumuşacık piyano sesi gelmekte. Benim 50'li yıllar Amerikan caz klüplerindeki parçalar gibi dediğim tarz bir çalışma.

Hands & Lips yumuşak hem de çok yumuşak piyano ile arkasında güzel zil desteğiyle girip devam ediyor, hani yorgunsanız ortamı loş hale getirin açın sisteminiz ve bunu dinleyin bakın bakalım yorgunluk kalacak mı?

Green Sea daha da farklı bir çalışma, burada alenen percussion hissediliyor nefeslinin yanında ama parça dingin rahatlatıcı.

Sir Ali albümde beşinci parça ve eminim sanatçının genelde her parçasında olduğu gibi bununda özel bir hikayesi olmalı acaba Sir Ali kim? Orası muamma ama parça Kerem Görsev'in harika piyanosu ile çok sakin ve dinlendirici, parça ortalarına doğru artan ziller çok etkileyici piyano ile bir gidiyor.

Mistake çok harika bir akustik gitar ile başlıyor dinlerken sizi sizden alan, Riccardo Moyano burada güzel iş çıkartmış, bir an acaba Joe Pass mi dinliyorum diye insan soruyor.

Dream Of Saxsello' da Moyano gitarıyla harikalar yaratmaya devam ediyor ve onu ritim kısmı takip ederken olaya saxello'da giriyor Çınar Apay bende varım diyor. Arada Kerem Görsev'in piyanosunun tuşlarının sesi geliyor. Huzur veren bir çalışma.

Baroness haraika bir piyano solo ile açılmakta ve ardından ritim grubu olaya müdahil olmakta, ilerleyen kısımlarda Neşet Ruacan'ın güzel elektrikli gitar partisyonları kendini hissettirmekte.

Hands & Lips (Take 1)  parçanın burada alternatif versiyonunu dinliyoruz ki bu da güzel.

Ve kapanış A.G.Blues hareketli ritmik bir çalışma piyano çok güzel ardındaki zil + davul desteği etkileyici, ortalara gelince İmer Demirer'in harika trompeti duyulmaya başlıyor.Onu Neşet Ruacan elektrikli gitar ile mükemmel takip ediyor ve ardından bateri devreye girip solsunu ortaya koyuyor ki çok güzel ve piyanoya dönüş...

Bu albüm sanatçının ilk albümü ama çok güzel yorumlanan harika caz bestelerden oluşan bir çalışma kayıt ise çok güzel. Tıpkı diğer albümleri gibi alınması gerekli bir albüm ve bunu Kerem Görsev Jazz Collection I  içinde bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...