19 Eylül 2013 Perşembe

Ayhan Sicimoğlu - Friends& Family CD 2006


( Bu yazımız tekrar yayınlanmaktadır)

Ayhan Sicimoğlu ve onun kıpır kıpır neşeli  2006 yılı albümü Friends & Family bu sefer ki konuğumuz. Umarım tıpkı albümü gibi bu yeni yılda hepimize neşe getirir.

“Friends&Family” adından anlaşılacağı üzere sanatçının ailesi ve arkadaşları ile yarattığı bir albüm. Kolombiyalı Rodrigo Rodriguez, Kübalı trompetçi Amik Abdel Guerra Ling Long; Perulu Cesar Correa, Fahir Atakoğlu, Aydın Esen, Özkan Uğur, Uğur Yücel, Mirkelam, Ayhan Sicimoğlu’nun kızı soprano Ayşe Sicimoğlu albümün bazı konuklarından... Ne yazık ki burada herkesi sayamıyorum tam yirmibeş değerli müzisyenin emeği var bu albümde.

Buddha Bar, Nirvana Lounge albümleriyle müziğini tüm dünyaya duyuran Tunus asıllı Fransız DJ Claude Challe albüm hakkında: “Hakiki Küba müzik geleneğinin caz ve raga ile baharatlandırıldığı ,çok iyi müzisyenlerın seslendirdiği, kaliteli aranjmanların yer aldığı, nefis ve ender bir Latino Albüm. Müzik tarihine geçmiş bazı eski şarkıların günümüze göre enfes uyarlaması. Neşe ve mutluluk dolu bir saat.” yorumunu zamanında yapmıştı.

Cidden de albüm çok iyi derlenmiş bir Latin albüm, her şey birbiriyle uyumlu, katkı veren herkesin albüme zevkle el attığı performans ve okumalarda hemen hissedilmekte.

Albümde , Istanbul Pas Constantinople, Historia de Un Amor, Esperare gibi eski bestelererin yanı sıra özgün bestelere Ayhan Sicimoğlu ve dostları tarafından müthiş bir zevkle işlenmiş. Eski parçaların buradaki düzenlemeleri ise inanılmaz güzel.

Beni en çok etkileyen ise Historia de Un Amor, bu parça buradaki düzenleme ile müthiş kıvrak insanın dertlerini alıp götüren bir şekle dönmüş. Bu arada seyredenler varsa Ayhan Sicimoğlu'nun İzTv ve Skyturk'teki gezi programlarını, işte bu parçadan bir kısım o programlarda açılış ve kapanışta çalar. İşte bu parçanın Hastasıyııımmmmm.....

Parça altta ve Rodrigo Rodriguez ise müthiş bir yetenek...



Albümde müthiş bir güzellik daha yapmış Ayhan Sicimoğlu ve onbirinci parça olarak Bir Aşk Hikayesi adıyla ve Türkçe sözlerle  Historia de Un Amor adlı parçayı Mirkelam ve Zeynep Özbilen beraber seslendirmişler ve tamda parçayla sesleri buluşmuş.İşte altta...



Bu arada sanatçının soprano sanatçısı kızı Ayşe Sicimoğlu muhteşem sesiyle kimi parçalarda ana vokalleri okumuş.

Albüm toptan bir Latin şöleni ama dünya çapındaki caz sanatçımız Aydın Esen'in piyanosu ve parçadaki düzenleme siz bir anda caz diyarına götürüyor Amapola adlı eserde. Bana farklı ve keyifli gelen Özkan Uğur'dan İspanyolca parça dinlemekti ki, Ahi Na Ma Kaynana adlı eserde İspanyolca vokal bu işte dedirttiyor.

Albüm içinde rap, hiphop denemeler velhasılı mevcut. Harika nefesliler, Ayhan Sicimoğlu ve Balık Ayhan'ın müthiş düelloları, albümü dinlerken nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlayamıyorsunuz.

Parçalar:

1. Pasa Baba (5:59)
2. Istanbul Pas Constantinople 4:31)
3. Ahi Na Ma Kaynana (3:50)
4. Historia de un Amor (5:21)
5. Amapola (5:55)
6. Latin Passport (3:42)
7. Baila Mi Ritmo (5:16)
8. Reggaeturkaton (6:24)
9. Güle Güle (5:03)
10. Esperaré (4:07)
11. Bonus Track: Bir Aşk Hikayesi (4:30)


Titiz ve yaptığı işi her zaman kendini vererek ve hakkını vererek yapan Ayhan Sicimoğlu bu albüm çalışmasında da harika bir kayıt, miksaj ve mastering olmasını sağlamış. Albüm kartoneti içindeki bir çizgi roman tadındaki kitapçığı ile dört dörtlük bir eser. Böyle bir sanatçı için ne denebilir ki?

Sadece Hastasıyım diyorum, bizlere böylesine güzel şekilde Latin müziğini tanıtıp sevdirdiği için, harika gezi programları için ve müthiş müzisyenliği için.

Altta 14. Caz festivalinden canlı performans sanatçının soprano sanatçısı kızı Ayşe Sicimoğlu ana vokalde.



Sanatçının yeni albümü En Estambul ile ilgili yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...