11 Kasım 2013 Pazartesi

Randy Crawford & Joe Sample - No Regrets 180 Gr LP



1979’a bir an geri dönelim, Crusaders’ın kurucusu Joe Sample ve onun çalışmasını okuyan R&B caz vokalist Randy Crawford ve o çalışma caz etkileri taşıyan disko çalışma Street Life’ tır. Bu parça müthiş başarı kazanır.

Aradan yıllar geçer sanatçılar olgunluk evrelerine ulaşır ve 2007’de bu kez komple bir albüm çalışması için bir araya gelirler. Bu harika caz albümü ki bu blogta yorumlanmıştır Feeling Good’ tur. Albümün başarısı Grammy adaylığı ,konserler derken ikili bir albüm daha yapmaya karar veriri ve işte bu albüm No Regrets’ tir.
 
No Regrets yine ince elenip sık dokunan harika bir caz ve Blues çalışması. Bir önceki albümde kaldıkları yerden bu albümde de Standard caz çalışmalarına yer vermişler Me,Myself and I gibi ki parça içinde Sample’ın çok güzel bir solosu vardır. Crawfrod Every Day I Have The Blues’ u yorumlarken geriden Sample’ın piyano desteği dikkat çekici. Albümde Blues göz ardı edilmemiş, ikili Bobby Blue Bland’s in Lead Me On parçasını yorumlarken Crawford’un sesi parçaya duygusal ve seksi bir hava veriyor. Sanatçı ayrıca sesinin tüm özelliklerini parçada gösteriyor.

Diğer Blues çalışma ise Sample’ın Respect Yourself’i bunu This Bitter Earth ve Starting All Over Again takip ediyor ve ikili mükemmel soul müziği size hissetiriyor

Beklide en iyi parça ikilinin kimyasını tam yansıtan Sarah McLaughin’in Angel’ı, belki parçanın orijinali çok bilindik ama ikili parçayı çok etkileyici ve farklı yorumlamış. Parçada gösterilen performans ikilinin müthiş uyumunu belgelemekte.

Normalde Edith Piaf çalışmalarını tekrar yorumlamak farklı sesi sebebiyle zordur. Crawford burada bunu yenmek adına No Regrets’ i İngilizce yorumlamakta.

No Regrets albümü birinci sınıf bir prodüksiyon, yine Feeling Good albümünde olduğu üzere davulda Steve Gadd, basta Christian McBride var. Gitarda Antony Wilson ve piyano Joe Sample

Parçalar:

1. Everyday I Have The Blues
2. Today I Sing The Blues
3. Respect Yourself
4. Angel
5. Me, Myself And I
6. Just One Smile
7. Don’t Put All Your Dreams In One Basket
8. This Bitter Earth
9. Starting All Over Again
10. No Regrets
11. Lead Me On
12. Angel Of The Morning



Altta albümünden angel...




Ekip:

Randy Crawford – vokal
Joe Sample – Piyano
Steve Gadd – davul
Christian McBride – bas
Anthony Wilson – gitar
Ayrıca: Ray Parker Jr, Gary Gran, Dan Higgins
Altta albümün hazırlanması ile alakalı bir video....

Albümü CD formatın da ülkemizde bulmak mümkün, ama LP olarak ta geldi ve tatminkar bir kayıda sahip.. Caz severler bu albüm olmazsa olmaz bir albüm.

Followers outside of Turkey, this time I have no time to write an English review about this album, but it is worth to buy ....


Bu kadar bahsi geçti ünlü Street Life'ın ikilinin bu albüm çalışmaları esnasında stüdyoda parçayı 30 kusur yıl sonra tekrar yorumlamalarına ait bir video var onu sizle paylaşayım... ama bu kez disko değil
 caz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...