14 Ocak 2014 Salı

DECCA SOUND 6 CLASSICAL ANALOGUE LPs



(English review is under below Turkish one)

Decca Classics muhteşem arşivinden analog yılları özetleyen ve 6 LP'den oluşan eşsiz bir sınırlı sayıda basılımış olan LP box ile bizleri buluşturmakta.

Bu sınırlı sayıda hazırlanan eşsiz kolleksiyon 1954 ile 1974 yılları arasındaki yirmi yılı kapsamakta, yani stereonun ilk günlerinden 74 yılına dek olan bir seçki biz klasik müzik severlerle paylaşılmakta. Bu kayıtların Decca'nın özel full Frequency Stereophonic Sound sistemiyle yapıldığını da ayrıca vurgulamam gerek.

İşin etkileyiciliği bir yana Decca'nın tarihe geçen önemli sanatçı çalışmaları Ansermet / Suisse Romande, Kertesz / LSO, Maazel / Vienna, and Solti / Chicago gibi bu kolleksiyonda mevcut, ayrıca Decca mühendisleri bu kolleksiyona eser seçerken oldukça ince eleyip sık dokumuşlar dinlediğinizde kayıt kalitesi bunu size gösteriyor.

180 Gram altı plaktan oluşan çalışmada tün albümlerin orijinal kapları aynen kullanılmış ve ayrıca kutu içinde güzel bir kitapçıkla geliyor, içinde bolca resim ve detay mevcut. Albümü plak olarak tekrar Alman Optimal plak basım firması basmış.

Sizlere altı albümü tek tek tanıtmaktansa bu kez genel olarak çalışmayı yazmak istedim zaten klasik müzik severler bu değerli çalışmaları çok iyi tanımaktalar.

Yeri gelmişken, bu LP box gibi özel eserleri İstanbul'da kurulu Audioavm de (isim üzerine tıklayarak ulaşınız)oldukça uygun fiyata ve ihtimam ile plak severlere ulaştırmakta, yanılmıyorsam sadece bu box'da kendilerinde mevcut.



LP 1

Ravel: L Enfant et les sortilèges

LP 2

Rossini: Overture to La Gazza Ladra
Rossini: Overture to La Scala di Seta
Rossini: Overture to Il Barbiere di Siviglia
Rossini: Overture to Semiramide
Rossini: Overture to Guglielmo Tell

LP 3

Bruch: Scottish Fantasy, Op.46 Hindemith: Violin Concerto

LP 4

Sibelius: Symphony No.1 in E minor, Op.39
Sibelius: Karelia Suite, Op.11

LP 5

Kodaly: Hary Janos Suite
Kodaly: Dances of Galata
Kodaly: Orzses Song and Chicken Song from Hary János

LP 6

Stravinsky: The Rite of Spring

Please look for album details & sound clips / albüm detayı ve ses klipleri için bkz Decca Classics


This unique limited-edition LP set features six outstanding Decca recordings from the golden era of analogue stereo recording. It spans a period of twenty years from 1954 - the early days of stereo - through to 1974 when analogue stereo recording had achieved an unprecedented level of sonic excellence and Deccas ffss (full Frequency Stereophonic Sound) was internationally acclaimed.

Besides showcasing Deccas important enduring artist collaborations Ansermet / Suisse Romande, Kertesz / LSO, Maazel / Vienna, and Solti / Chicago the albums also demonstrate the key recording venues so carefully selected by Deccas engineering and production team during the period.

Newly presented in luxury 180gm vinyl pressings the set also includes a new book detailing the history of the Decca Sound from this period.

Original cover art used for each sleeve. 180gsm vinyl from the acclaimed Optimal pressing plant. Multilingual booklet contains articles on the development of ffss, the artists, and the venues. Full recording information on each album and numerous photographs.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...