30 Ocak 2023 Pazartesi

Alan Parsons Project - Tales Of Mystery and Imagination LP

 


Evet Alan Parsons Project'i tanıtmaya çalıştığım giriş yazımdan sonra sıra geldi orada da belirttiğim gibi grubun külliyatı yani albümlerini tanıtmaya. 

İlk albüm 1976 yılında ortaya çıkar ve ünlü şair ve yazar Edgar Allan Poe'nin hikayelerinden harmanlanan ve progressive rock alanında büyük bir çıkış yapan albümlerden biri olan " Tales Of Mystery and Imagination " adlı albümdür. Bu başarıda Eggar Allan Poe'nin etkisi ise çok büyüktür.


Albümün giriş parçasında " all that we see or seem is but a dream within a dream " derken kapatın gözlerinizi ve bırakın müzik benliğinize işlesin. Sonrasında " The Raven " adlı parçaya kulak kabartın. Burada elektronik bir vokalle şairin şiirinin verildiğini görürsünüz, bu 70'ler düşünülünce eşine az rastlanır bir kayıt tekniğidir. " The Cask of Amontilladıo " adlı eseri dinlerken o anda üzerine duvar örülen  fortunato' yu hissedebilirsiniz.



Albümde grup bir konsept olarak Poe'nin eserlerini işlemiş ve unutulmaz bir sanat eseri ortaya çıkarmıştır. Albümden buna bir başka örmek harika sözlere sahip " To One In Paradise " parçasıdır ve bir kısım sözleri alttaki gibidir;

I believed in my dreams

Nothing could change my mind

Now I know what they mean

How could I be so blind


Cold sands of time

(Winds that blow as cold as ice

sounds that come in the night)

Shall hide what is left to me

(Come from paradise)



Albümde Alan Parsons ve Eric Woolfson! a eşlik eden müzisyenle ise şöyle;

Arthur Brown " The Tell Tale Heart " adlı parçada vokal, John Miles " The Cask of Amontillado" ve " The system of Dr.Tarr and Professor Fether " parçalarında vokal ve Terry Sylvester" To One Paradise " adlı parçada vokalde yer almışlar. "The Raven" da ise ana vokalde Alan Parsons yer alır.

Grubun 14 yıl sürecek konsept albümlerden oluşan yolculuğunda bu ilk mihenk taşı olan çok değerli bir albümdür.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...