6 Mart 2023 Pazartesi

Alan Parsons Project - Pyramid LP

 


1978 yılına geldiğimizde grubun üçüncü albümü "  Pyramid " albümü raflarda yerini alır. Grubun konsept albüm ilkesi doğrultusunda yine bir konsept albümdür. Bu albüm " Gizza Piramitlerinin gücü ve Tutankhamun " üzerine kurgulanan parçalardan oluşmaktadır.

Eric Woolfson ve Alan Parsons ikilisi bu albümde de yine altyapısı güçlü besteler ve hikâyeyi tamamlayan sözlerle albümü ilmek ilmek işlemişler.


Üstte albümden The Eagle Will Rise again...

Grubun klasiği albümlerinde her zaman enstrümental parçalar yer almıştır. Bu albümde de giriş uzun ve biraz oryantal tınılar da içeren söz içermeyen " The Voyager " ile başlamakta, arsından gelen " What Goes Up " ile ikili bu sefer sözlerle de albümün hikayesini anlatmaya başlarlar. Sonrasında bence albümdeki en iyi parçalardan ağır tempolu "  The Eagle Will Rise Again ", burada vokalde yer alan Colin Blunstone sesini muhteşem kullanırken sizi parçanın anlattığı hikâyeye çekiyor. Sonrasında albüm güzel parçalarla devam ediyor.

Altta albümden Hyper-Gamma Spaces plak sound ile..



Sona doğru ise muhteşem bir enstrümental çalışma olan " Hyper-Gamma Spaces " var. Bu parçaya birkaç kelam etmeden olmaz Eric Woolfson harika bir beste yapmanın yanı sıra, parçada prodüktörlüğüde yapmış. Synth ise Duncan Mackav tarafından çalınırken, basta David Paton ve perküsyonda ise Stuart Elliott var.

Ve albümün kapanışı ise harika bir slow ile yapılıyor " Shadow Of A Lonely Man ", burada da beste ve sözler Eric Woolfson'a ait ve parçayı yine Colin Blunstone harika yorumlamış.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...