24 Nisan 2023 Pazartesi

Alan Parsons Project - Gaudi LP

 


1987' ye geldiğimizde grubun resmi Alan Parsons Project ismiyle yayımlanan son albümü Gaudi yayımlanır.

Her albümlerinde olduğu gibi bu albümde bir konsepte dayanır. Bu kez konu mimarlık ve La Sagrada Familia adlı Barcelona'da bulunan ve modern mimarinin öncülerinden Antoni Gaudi' nin 1893 yılında devralıp, 1926 yılında bir tramvayın altında kalıp ölmesiyle yarım kalan ünlü bazilika hakkındadır.

Bu albüm gerçekten Eric Woolfson Projesi, Alan Parsons albümde neredeyse tamamen yok. Şarkıların ortak yazarı olarak listeleniyor, ancak bunun Lennon/McCartney' in her şarkıyı paylaşma biçimi gibi olduğundan şüpheleniyorum. 


Üstte La Sagrada Familia klibi...

Bu albüm, "Tales of Mystery and Imagination.." 'dan bu yana Alan Parson's Project'in ortaya koyduğu projeye en yakın olanıdır ve ayrıca çok iyi bir koleksiyonluk çalışmadır. Bu, elbette mimar Gaudi hakkında bir konsept albüm ve genellikle diğer APP albümlerinden daha uzun parçalardan oluşuyor.


Üstte albümden harika bir Eric Woolfson yorumuyla Closer To Heaven

"La Sagrada Familia" büyük bir orkestrasyonla başlatıyor. John Miles'ın harika vokalleri ve dramatik enstrümantal tonlarla neredeyse 9 dakikada harika bir parça. Miles ayrıca Pink Floyd'un "Money" şarkısının ince bir şekilde esinlenmişinden biraz daha fazlası gibi görünen, "Money talk" ta yine ana vokalde yer alıyor. Fakat en önemli parçalardan biri ise Eric Woolfson' un ana vokalinde yer aldığı "Inside Looking Out" özellikle hoş, birçok yönden klasik bir Alan Parsons Project parçası "Silence and I" ile oldukça benzerdir. Klibi altta..


"Standing On Higher Ground", rahat orta tempolu ritmi ve bir tür "Eye In The Sky 2" gibi olan akılda kalıcı nakaratıyla daha çok standart Alan Parsons Project parçasıdır. Parçanın orijinal video klibi alttadır ki bu albümden çıkan tek video klip olmuştır.


Projenin en iyi çalışmalarından biri olmasına rağmen, oldukça kısa tutulan albüm toplamda kırk dakika bile sürmemektedir.

Altta yazımızı grubun muhteşem enstrümental parçalarından olan Paseo De Garcia ile kapatalım.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...