14 Mart 2012 Çarşamba

Ayhan Sicimoğlu & His All Latin Stars 11.03.2012 Kanyon Konserinin ardından...


Blog takipçileri iyi bilirler yazarınız tam bir Ayhan Sicimoğlu hastasıdır. İşte bu bağlamda 4 Mart'ta katıldığım söyleşisinde sanatçı 11 Mart'ta Kanyon'da grubumuzla konserimiz var deyince geçtiğimiz haftanın bitip de 11 Mart'ın gelmesini sabırsızlıkla bekledimdi.

Neyse geçen Pazar eşimle hazırlanıp çıktık malum Kazasker/Kadıköy'den Kanyon'un olduğu Levent'e gitmek sorun olabilir İstanbullular bunu iyi bilirler. Neyse seçimimiz Metrobüs ve ardından Metro ile Kanyon'a varmak oldu. Saat 13:00 civarıydı konsere 1 saat var deyip önce bir yemek yedik ve 15 dakika kala konserin düzenlendiği B2 katının bir üstünde sahneyi tam ortalar bir noktadaydık bu açık hava konserini izlemek için.


Bu arada İstanbul'un enteresan havasına da değinmek gerek 11 Mart biz az soğuk olsa da, biraz Güneş olur derken nerede, hava kapalı ve oldukça soğuk, hatta Ayhan bey bile sahneye çıkar çıkmaz bu durumdam rahatsız oldu biz seyirciler adına ama, konu Ayhan Sicimoğlu & His All Latin Stars olunca soğuk falan bence önemli değil.

Bulunduğumuz yerden altta tarafa bakınca oldukça kalabalık genç-yaşlı bir dinleyici kitlesi birikmiş olduğunu gözlemledim ve saat 14:00'te önce orkestra ve sonra Ayhan bey sahneye çıktılar. Bizlerde müthiş bir coşku sonuçta harika bir müzik ziyafeti bizleri bekliyordu.

Yukarda dediğim gibi ilk sözleri Mart'ta bu zamanda böyle bir hava cidden beklemediği idi ama bizleri müzikle ısıtacaklarını dedi ki aynen böyle de oldu.

İlk olarak iki tane Latin parça seslendirdiler ve hemen hepimizi sımsıcak bir Latin havası sarıp sarmaladı. Ardından ise yeni albümleri En Estambul'dan parçalar okuyacaklarını Ayhan bey söyledi ve albüm ile aynı adı taşıyan parça kıpır kıpır başladı ve parçayla beraber seyirciler arasında sanırım Latin dans eğitimi alan gençler vardı onlarda dansa başladılar ve muhteşem bir gösteri haline dönüştü parça. Altta o esnada çektiğim video...



Sonrasında benimde çok sevdiğim Mutlu Bütün Şarklılar geldi hani bu parçayı yüzlerce kez dinlesem bıkmam ne akıcı bir melodi ve ne güzel sözler. Sonrasında mesaj dolu bir parça olan Arkana Bakma adlı parça geldi öncesinde Ayhan Sicimoğlu konusu memleket sevgisi olan bu parçaya bu sözleri neden yazıp ne anlatmak istediğini vurguladı zaten parçaya kulak kabartan hemen mesajı bu harika şarkıda alacaktır. Bu güzel parça altta...



Ardından üzerinde yeni başladığı klasik sanat müziği eserlerini Latin tarza uyarlama çalışmasına değindi ve ben belki de geçen Pazar şimdiye dek dinlediğim en iyi versiyonlar olan  Sevemez Kimse Seni ve Mazi Kalbimde Yaradır adlı eserleri dinledim müthişti. Sonrasında da bir kaç örnek ile devam ettiler.  Umarım bir sonraki albüme sanatçı bu tarz çalışmalarını ekler ve eklerse de harika olur.

Altta Mutlu Bütün Şarkılar..



Sonuçta 2 saat su gibi aktı gitti soğuk ve arada yağmur ve zaman zaman kar olarak olan yağışa aldırmadık bile. Ayhan Sicimoğlu dört dörtlük bir sanatçı ve grup üyelerinin tamamı çok deneyimli müzisyenler sizi bir anda müziğin içine alıp dert ve tasalardan uzaklaştırıyorlar.

Blogta daha evvel Ayhan Sicimoğlu ile ilgili yapılan yayınlar alttadır. Üstlerine tıklayarak ilgili yazılara gidebilirsiniz:

Ayhan Sicimoğlu - Friends & Family CD
Ayhan Sicimoğlu - En Estambul CD
Ayhan Sicimoğlu Söyleşisi Ardından..

** Fotoğraf ve videoları cep telefonu ile görece olarak uzaktan çektim çok kaliteli olmadılar ne yazık ki..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...