29 Mart 2013 Cuma

Cyndi Lauper - She's So Unusual Original LP


Amerikalı sanatçı Cyndi Lauper çoktan çeyrek asrı devirdi müzik dünyasında, oldukça çılgın bir yapıya sahip olan 1953 doğumlu sanatçı özellikle 80’lerin ilk yarısında Madonna’ ya rakip görülürdü. Şimdilerde ise daha ziyade Blues çalışmaları yapmakta.
Müziğin dışında TV oyunculuğunda da sıkı kariyeri olan sanatçının bana göre en unutulmaz albümü Pop-rock tarz eserlerden oluşan 1983 yapımı She’s So Unusual albümüdür ki bu albüm ile star olmuştur.
Pop eserlerde ticari olsalar da iyi bir müzikaliteye sahip olabilirler bunun pek çok örneği müzik dünyasında mevcut aynı bu albüm gibi. Albümden çok sıkı dört tekli çıkmıştı ve tamamı klasik eserler günümüze ulaşan, ayrıca albümde 9 milyon satışa ulaşmış 6 dalda Grammy ödüllerine aday olmuştu. Bunlardan en iyi yeni sanatçı ve en iyi albüm kapağı dalında ise kazanmıştı.
Albümde prodüktörlüğü Rick Chertoff ve William Wittman yapmışlardı. Albüm tüm zamanların en iyi 500 albüm sıralamasında Rolling Stone dergisine göre 494 üncüdür.
Parçalar:
Side -1
Money Changes Everything – 5:06
Girls Just Want To Have Fun – 3:58
When You Were Mine – 5:06
Time After Time – 4:03
She Bop – 3:51
Side-2
All Through The Night – 4:33
Witness – 3:40
I’ll Kiss You – 4:12
Yeah Yeah – 3:18
Bu albümün çıkışı benim orta sondaki zamanlarıma rastlar, ne sevmiştim albümü komşumuzun oğlunda pikap ve bu LP vardı o zaman bende pikap yok her daim onlarda dinlerdim, kaç kasetini dinlemekten paralamışımdır. Ve bugün hala çok ama çok güzel bir albüm.


Ne gariptir, bu albümün LP'sini albüm çıkışından tam 18 yıl sonra bu yıl edinebildim, her dinlediğimde beni orta okul lise yıllarıma götüren aklımda anılar canlandıran bir çalışma ki bu tarz pek çok albüm var benim olmazsa olmazlarım olan.

Albümdeki klasikleşen hitlerinden biri , klibinde sanatçının da çılgınlığını ortaya koyan kıpır kıpır videosu ile Girls Just To Have Fun idi bugün bile zevkle dinlerim



Bir diğer hit ve harika bir ballad olan Time After Time


Bir diğeri ise çılgın parça She Bop bunun klibini bir Cuma akşamı TRT TV de 1984’te izlemiştim …



Ve diğer hit ise harika bir parça olan All Through The Night canlı performans olarak altta...



Bu albümü ebay’den LP olarak edinebilirsiniz ya da CD olarak bulabilirsiniz, burada ise sanatçının best of CD lerinde buradan çıkan hitler mevcut

27 Mart 2013 Çarşamba

Oscar Peterson- An Evening With Oscar Peterson LP


(English version of this review is under Turkish one.)

Kanadalı Oscar Peterson evvelce de bloğumda farklı albümleriyle konu olmuştu. Caz dünyasındaki en değerli piyanistlerden biri olan sanatçı öldüğü 2007 yılına dek grup ya da solo olarak çok önemli çalışmalara imza atmıştır.

1950’ li yıllardaki gitarda Herb Ellis ve basta Ray Brown ile oluşturduğu trio’su ise unutulmazdır. Bu üçlü o dönemde Ella Fitzgerald, Louis Armstrong gibi pek çok sanatçıyla ortak albümlere imza atmıştır.

Bu yazıda konumuz olan An Evening With Oscar Peterson ise 1950’li yılların başında ortaya çıkarılan bir çalışma, kayıtlar Ağustos 1950, Ocak 1951 ve Şubat 1952’de yapılmış. Prodüktör ise Norman Granz, albüm o zaman Clef Records tarafından yayımlanmış.

Albümde konsept ise eğer bir akşam üstü Oscar Peterson’un çaldığı bir caz kulübe giderseniz ne tarz parçalar ile karşılaşırsınız üzerine kurulu ve parça yelpazesi farklı tatlarda geniş tutlmuş. Albümü dinlerken gerçek piyanistlerden birini dinlediğiniz hemen hissedilmekte, sanatçıya basta Ray Brown, gitarda Barrney Kessel, davulda Alvin Stoller eşlik etmişler.

Benim elimdeki 180 GR baskı LP DOXY Records tarafından basılmış ülkemizde Equinox tarafından temsil edilen firmanın bu ürününe Türkiye’nin her yerinden Mavi Hifi’ ın e-ticaret sitesi www.e-mavihifi.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Bunun dışında İstanbul’da Mavi Hifi, Lale Plak, Zihni Müzik'ten edinebilirsiniz

Altta/below  Caravan....


Tracks/Parçalar:
Side-1:
Caravan
Summer Nocturne
Salute to Garner
I Get A Kick Out Of You
What’s New
Dark Eyes
Side-2
What Is It?
The Way You Look Tonight
Minor Blues
Slow Down
How High The Moon
The Nearness Of You
Below/altta The Way You Look Tonight.....


Musicians/Müzisyenler:
Oscar Peterson: Piyano
Barney Kessel : Gitar
Ray Brown : Double Bas
Alvin Stoller : Davul

In the past, I reviewed different albums of Oscar Peterson here. He is one of the most essential jazz pianist in history and he had been activated until his death in 2007.

His trio, consists of Herb Ellis in guitar, Ray Brpwns in bass and his self in piano, in 50s is unforgottable. They worked in this period very important musicians like Ella Fitzgeralg, Louis Armstrong.

In this review, I will try to tell about the album " An Evening With Oscar Peterson ", which is from early 50s. Album was produced by Norman Granz and released by Clef Records.

I can summerise the concept of this album as below:

Think that the evening time and you are in a jazz club where Oscar Peterson plays and what kind of songs you an here. This is the simple way to explain the album concept.

When you're listening to this album, you are feeling absolutely that you are listening one of the greatest jazz pianists and musicians,Ray Brown in bass, Barney Kessel in guitar and Alvin Stoller in drums, supported him in the album


25 Mart 2013 Pazartesi

Şefika Kutluer - Vivaldi 6 Concerti Op.10 CD

Şefika Kutluer klasik müzik alanında dünyaca meşhur olan nadide sanatçılarımızdan biridir ve sihirli bir flüt ustasıdır. Öncelikle sizlere sanatçımız hakkında kendi web sitesinden aynen aşağıda kısa biyografisini veriyorum ki kendisini daha iyi tanıyabilin.




"ALLAH VERGİSİ KABİLİYET, SEÇİLMİŞ İNSANŞEFİKA KUTLUER FLÜTÜ ÇALMASI ŞART OLDUĞU İÇİN ÇALIYOR ÇÜNKÜ O FLÜT İÇİN YARATILMIŞ. GERÇEKTEN KUTSAL, ALLAH VERGİSİ ÇOK ENDER VE DEĞERLİ BİR KABİLİYET. KUTLUER, SEÇİLMİŞLER ARASINDA OLMANIN KUTSANMIŞLIĞINI HİSSETMELİ
American Record Guide
1979 yılında üstün başarı ile Ankara Devlet Konservatuarından mezun oldu. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın üyesi oldu. A. D. Konservatuarında flüt öğretmenliği yaptı. Kariyer çalışmalarına Viyana’da ve Roma’da S.Cecilia Akademisinde devam etti. Viyana’da Uluslararası Flüt yarışmasında 3.olan sanatçı ertesi yıl aynı yarışmada Dünya birincisi oldu.
1995’de Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’nü alan sanatçıya 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verildi.
“Hungarian Foundation for Performing Arts” tarafından verilen 2000 Inter-Lyra ödülünü aldı.
Sony Classical tarafından çıkarılan Carmen Fantasy adlı albümü “ALTIN CD ÖDÜLÜ”ne layık görüldü.



Ayrıca Gallo International firmasından “GALLO ALTIN CD KOLEKSİYONU” ödülü aldı.
A.B.D.,İngiltere,İsviçre,İtalya,Almanya,Avusturya,Fransa,Hollanda,Belçika,İsveç,İspanya,Slovakya, İsrail, Singapur,Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Litvanya,Estonya, K.K.T.C., Makedonya, Hırvatistan,Tunus, Karadağ, Azerbaycan, Çin ve Japonya’da çeşitli konser turnelerine çıktı, uluslararası müzik festivallerine katıldı. radyo ve televizyon programları yaptı ve çok başarılı eleştiriler aldı.
İspanya sarayında Kral ve Kraliçenin huzurunda ve Japonya’da Prens Mikasa’nın himayesinde konserler verdi. “Sihirli Flüt” olarak tanınan Kutluer birçok uluslar arası Televizyon ve Radyo programında çaldı.
Zubin Mehta, Sir Charles Mackerras, İngiliz Royal Filarmoni Orkestrası, Berlin Filarmoni , İskoç oda Orkestrası, Northern Sinfonia, Tokyo Senfoni Orkestrası, Litvanya Filarmoni, European Union Oda Orkestrası, Slovak Filarmoni Orkestrası, gibi ünlü şef ve orkestralarla konserler verdi, kompakt diskler yaptı.
Dünyada sağladığı popülaritesi ile müzik organizasyonları ve festivallerin aranılan sanatçısı haline gelen Şefika Kutluer’in CD’leri Pan Classical, Gallo International, Naxos ve Sony Classical firmaları tarafından yayınlanmaktadır. Sanatçının kompakt diskleri dünya çapında aranan CD’ler arasındadır ve çok parlak eleştiriler almaktadır.
Şefika Kutluer T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na bağlı solist sanatçıdır."



Sanatçımızın sizlerle paylaşmak istediğim albümü Berlin Filarmoni üyeleri ile kayıtlarını gerçekleştirdiği Antonia Vivaldi'nin 6 Concerti Op.10 eserleridir.

1726'da da flütçü Johann Joachim Quantz İtalya'yı ziyaret eder ve Vivaldi ile karşılaşır, ziyaretini takiben flüt Venedik'te çok popüler olur ve Vivaldi hızla bu olguya kanalize olur. Eski eserleri alır onların üzerinde tekrar çalışır ve onları baştan ortaya koyar. Bunlardan biride RV 442'dir flüt için konçerto Opus 10. Bu aynı zamanda yazılan ilk flüt konçerto kolleksiyonudur, toplamda altı konçertodan oluşmaktadır.

Vivaldi'nin tonal anlayışı, flütün ve orkestranın teknik imkanları Opus 10'u en büyük flüt kolleksiyonlarından biri yapar.

No.1 "La Tempesta Di Mare" yani denizde birfırtına. Flüt, obua, keman, fagot ve continuo karışımıyla oluşur. Bir fırtınanın heyecanı ve ruhunu ortya koyar.
No.2"La Notte" yani gece, bu kısımda da flüt, iki keman, fagot ve continuo mevcuttur. Eser gecenin dinginliğini ve sessizliğini harika bir virtüö şöleni ile kulaklara sunar.
No.3"II Cardellino" yani Saka kuşu, eser flüt, obua,keman, fagot ve continuo ile icra olunur.. Bu kolleksiyonda ilke kez Vivaldi bu kısımda flüte kendi geleneksel doğal rolünü vermektedir. Orkestral açılıştan sonra bir Cadenza başlar her seferinde ana tema soliste döner ve ona ekstra olarak eseri süsleme ve kesin bir kontrast orkestraya göre vermesini sağlar.
No.4 bu kolleksiyon içinde yer alan tek yeni ve aynı zamanda en konvensiyonel eserdir. Etkisi basit bir tonlama ve geleneksel tutti-solo çeşitlemesidir.
No.5 Vivaldi'nin yaylılara beklenmedik bir dönüşüdür.İlk kısım iki parçadan oluşmaktadır genellikle sadece kemanlarca çalınır. Ağır kısım bir Sicilyana'dır ve Final sadece kemanlarca desteklenir.

No.6 ; ilk kısım genelden daha güçlü şekilde solist ve orkestranın tezatına el verir buna Vivaldi'nin buna el veren yazılımı el verir. Final ise bir melodi üzerindeki varyasyonlardan oluşur.


Flüt: Şefika Kutluer
Orkestra: Berlin Filarmoni üyeleri
Maestro: Rainer Sonne

Kayıt: 25 - 28 Mayıs 2004 Wansee Andreas Kilisesi - Berlin

Altta sanatçını bu albüm için verdiği konserinden bir klip sizlerle paylaşmaktayım. Bu arada kendilerine sanatsever diyen ve konser başladıktan sonra saygısızca salona giren tiplere dikkatinizi çekerim, nedir konser başladıktan sonra salona nasıl girilir ya da görevliler nasıl alır ne kabalıktır bu!!!



Ve altta farklı bir dinletiden eserin La Notte kısmı, albümde yer alan eserler hakkında fikir verebilmek adına eklemekteyim, ama ne yazık ki sanatçımızdan değil farklı bir yorumcudan...

21 Mart 2013 Perşembe

Bill Evans Trio - Time Remembered CD


(Yazının Türkçe versiyonu, alttaki İngilizce versiyondan sonradır.)

Time Remembered is a live album by jazz pianist Bill Evans with Chuck Israels and Larry Bunker partially recorded at the Shelly Manne's club in Hollywood, California in May 1963, but not released until 1983 on the Milestone label as a double LP. It would be later reissued on CD in 1999.

The trio performances were recorded at the same sessions that produced At Shelly's Manne-Hole (1963) and were first released on The Complete Riverside Recordings (1987).

Four solo performances (Danny Boy, Like Someone in Love, In Your Own Sweet Way, and Easy to Love) were recorded in a separate session in April 1962 in New York City. Some Other Time was recorded in December 1958 in New York City.

Tracks 1 to 4 are solo performances which Evans made on his first return to the recording studio after a long absence following the death of bassist Scott la Faro and the consequent break up of the famous "first trio". These were the only pieces he played at the session and they lay unreleased and apparently forgotten until a few years before Evans's death. They catch Evans in a reflective, exploratory mood similar to that on the two `The Solo Sessions' albums, although Brubeck's tune "In Your Own Sweet Way", played at a slowish walking pace, is a perky, well characterised reading. "Danny Boy" sounds the least "finished" of the pieces: for the first two choruses Evans does little more than embellish the well-known tune and the variations which follow reflect an interest more in the tune itself than in its possibilities for improvisation. Then there's a curious moment when, just as the variations are becoming interesting, he appears to round off the piece with a coda but immediately resumes his improvisation. The version of this piece on the `Empathy' album is, although briefer, a more complete, polished one, but this one in its spontaneous way makes for fascinating listening, as if one were eavesdropping on a practice session.

Below/altta What is This Thing Called Love?



Track 5 - another piano solo - is the version of "Some Other Time" which Evans recorded at the session which produced the 1958 album, `Everybody Digs Bill Evans'. It's of particular interest because Evans's "Peace Piece" was inspired by the introductory chords he devised for this tune, and his improvisation seems to hover ambiguously between the chord sequence of the tune and the modal "Peace Piece" harmony. Probably for that reason this track was left off the original LP issue of `Everybody Digs...' although it is included as a bonus track on the CD version.

The rest of the album, tracks 6 to 13, comes from the session which produced Live at Shelly's Manne-Hole with Chuck Israels and Larry Bunker. If you know that fine album you shouldn't need much encouragement to add this one to your collection. Evans is at his most thoughtful and inventive, both in the subtle, sometimes oblique chord voicings he gives to the themes and in his improvisations. For this reason, pieces which he recorded at other sessions, such as "What is this Thing Called Love?" and "How About You" are different enough in character to be more than mere "repeats". Beautifully as Evans plays, there's also a lot of pleasure to be had from Bunker's discreet but alert accompaniment and especially from listening closely to the way the excellent Chuck Israels duets with the pianist and shapes his own imaginative solos.

Below/altta Time Remembered...




Track listing/Parçalar: 

"Danny Boy" (Frederick Weatherly) - 10:41
"Like Someone in Love" (Johnny Burke, Jimmy Van Heusen) - 6:27
"In Your Own Sweet Way" (Dave Brubeck) - 2:58
"Easy to Love" (Cole Porter) - 4:42
"Some Other Time" (Leonard Bernstein, Betty Comden, Adolph Green) - 6:12
"Lover Man" (Jimmy Davis, Ram Ramirez, James Sherman) - 5:06
"Who Cares?" (George Gershwin, Ira Gershwin) - 5:24
"What Is This Thing Called Love?" (Porter) - 5:48
"How About You?" (Ralph Freed, Burton Lane) - 4:06
"Everything Happens to Me" (Tom Adair, Matt Dennis) - 4:47
"In a Sentimental Mood" (Duke Ellington, Manny Kurtz, Irving Mills) - 4:26
"My Heart Stood Still" (Lorenz Hart, Richard Rodgers) - 4:34
"Time Remembered" (Bill Evans) - 5:35

Musicians/Müzisyenler.

Bill Evans - piano
Chuck Israels - bass
Larry Bunker - drums

Below/altta Easy To Love...




Time Remembered caz piyanist Bill Evans'ın Chuck Israels ve Larry Bunker ile yaptığı canlı performans albümüdür. Kayıtları kısım kısım Holywood'taki Shelly Manne's Club'taMayıs 1963'te  yapılan albüm 1983'e dek yayınlanmamış ve o yıl Milestone tarafından double LP olarak yayımlanmış ve 199'da ise CD olarak yayınlanmıştır.

Aynı zamanda ve oturumlarda kaydedilen üçlünün performansları ise ilk kez 1987'de The Complete Riverside Recordings içinde yayınlanmıştır.

Albümde dört adet solo performans  (Danny Boy, Like Someone in Love, In Your Own Sweet Way, and Easy to Love) bulunmaktadır ve bunlar Nisan 1962'de ayrı bir oturumda Newyork'ta Some Other Time ise 1958'de yine New York'ta kaydedilmiştir.

Solo parçalar 1-4 Evans'ın basçısı Scott la Ferro'nun ölümünden sonra uzun süren sessizliğinin ardından kayıt için stüdyoya döndüğü ilk parçalardır. Bunlar sanatçı tarafından tek kerede kaydedilen ve ölümünden bir süre evveline dek unutulmuş parçalardır. Bu parçalar tıpkı diğer iki adet The Solo Sessions albümünde olduğu gibi sanatçının keşfedici tarzını yansıtır.

Albümde beşinci parça diğer bir solo çalışma Evans'ın 1958'de kaydedilen albümü Everybody Digs Bill Evans için yapılan Some Other time versiyonudur

Albümün geri kalan parçaları ise Shelly's Manne-Hole' de canlı olarak kaydedilen üçlü performaslardan oluşur.

Harika bir performans, etkileyici caz yorumları ve kaliteki bir alt yapı istiyorsanız hemen tüm Bill Evans albümleri gibi bu albümde kolleksiyonuzda olmazsa olmaz çalışmalardan, şiddetle öneririm.

Altta/below How About You...

18 Mart 2013 Pazartesi

Thelonious Monk - Something In Blue LP


(English version of this review is after below Turkish one...)

Thelonious Monk caz dünyasında gelmiş en iyi piyanistlerden biridir. Bunun yanı sıra sanatçının klasikleşmiş pek çok bestesi de vardır ki bu noktadan hareketle ne denli güçlü bir besteci olduğu görülür.

Akla gelebilecek her büyük caz üstadıyla 1940’ların sonundan sonra caz yaşamı boyunca çalışan sanatçı ardında unutulmaz albümler bırakmış olup modern cazın en önemli figürlerinden biridir.

Bugün blogta sanatçının 1971 yılında yaptığı sanat yaşamındaki son stüdyo kaydı olan Something In Blue albümünü konu edeceğim.

Ingiliz Black Lion plak firması tarafından yayımlanan albümde sanatçı bence en uyumlu çalıştığı davulcu olan diğer bir üstat Art Blakey ve basta ise Al McKibbon ile çalışmış ve ortaya çok güzel bir trio çalışması çıkmış.

Albümde güzel bir Monk solosu ve bestesi olan kısa ama çok iyi bir Blues olan Blue Sphere açılış parçası. Dinlerken virtüözün sol elle işe başlayıp sonra nasıl sağ elle olayı şekillendirdiğini hissetmek harika bir duygu. İşte solo piyano ile Blues budur dedirtiyor.

Altta/Below Jacki-ing.....


Sonrasında gelen ilk yüzdeki iki ve sonuncu  parçada harika bir trio birlikteliği gözlemlenmekte ki sanatçıya ait olmayan tek parça olan Nice Work If You Can Get It ‘te yine sanatçı solo çalmakta

İkinci yüz güzel bir Blues ballad olan Something In Blue ile açılmakta ve yine Monk burada solo olarak çalmakta, sonraki parçalarda ise trio birlikteliğinde oluşan ahenk sizi büyülüyor


Side 1 
1. Blue Sphere 
2. Hackensack 
3. Nice Work If You Can Get It 
4. Criss Cross

Side 2 
1. Something in Blue 
2. Evidence 
3. Jackie-ing 
4. Nutty

Altta/Below Blue Sphere.....



Ekip/Musicians: 


Thelonious Monk - piano
Al McKibbon - bass
Art Blakey - drum

Prodüucer: Alan Bates
Recorded at Chappell Studios, London November 15th 1971
Recording engineer: John Timperley

Altta /below Criss Cross......


Albüm Pure Plessure firması tarafından 180 gr LP olarak kaliteli şekilde tekrar basılmış ki bende de bu baskı mevcut. Türkiye’ nin her yanından bu albümü almak isteyenler Mavi HiFi’ ın e-ticaret sitesi www.e-mavihifi.com ‘ a gidip alabilirler İstanbul’da ise Ak Müzik’in dağıtımında olan albüm yine Mavi Hifi, Lale Plak, Zihni Müzik  ya da Virgin Mega Store’dan edinilebilir.

Thelonious Monk is one of the best jazz pianist ever. He got also many classical compositions showing how powerful composer he is.He worked almost all important jazz musicians after the end of 40s till his death and he is one of the most important figures in jazz era Today.

I try to review his last studio album, called as Something In Blue, recording in 1971.  Album was released by British label Blue Lion and he worked in this album with Art Blakey in drums, Al McKibbon in bass and it is a great pleasure to listen this trio.

A nice & short blues composition Blue Sphere is the opening song of the album which is a solo song by Monk.Virtuoso starts with right-handed and changed to left-handed. To feel it when listening is a great pleasure.This is the blues with solo piano.

The first two and the last track on the side 1, you feel a great trio work. The only song which is not composed by Mok, is Nice Work If You Can Get It and he plays again solo in this song.

The second side is openning with a beautiful blues ballad, Something In Blue and Monk is playing solo here. In the next tracks, the union of the harmony of trio fascinates you.

5 Mart 2013 Salı

Johnny Hodges & Wild Bill Davis - Blue Pyramid LP


(After Turkish version below, you can find English one.)

En iyi alto saksafon ustalarından biri olan Johnny Hodges ile org ustası Wild Bill Davis’in 1965 yılında bir araya gelerek ortaya çıkadıkları VERVE'den çıkan albümüzün ismi Blue Prymid.

Albümde sanatçılara trombonda Lawrence Brown, klarnette Jimmy Hamilton, gitarda  Billy Butler, elektrikli basta Bob Bushnell, davulda ise   Herbie Lovelle, Joe Marshall ya da  Johhny Hodges Jr. ve At Dawn parçasında piyanoda Jimmy Jones eşlik etmişler.

Johnny Hodges, Duke Ellington orkestrasının ölene dek vazgeçilmez önemli bir üyesi olmanın dışında bunun gibi yaptığı önemli solo çalışmalarını da caz dünyasına miras bırakan bir sanatçı. Mükemmel bir yumuşaklıkla saksafon çalan sanatçının Blues tarzda da olan çalışmaları dikkat çekici, bu albümde de Blues’ da saksafon nasıl olmalı sanatçı göstermekte.

Parçalar/Tracks:

Side-1:

Blues For Madeleine
Feelin' Kinda Blues
Pyramid
Nonchalance
At Dawn

Side-2:

The Brown-Skin Gal In The Calico Gown
Stormy Weather
Rabbit Out Of The Hat
Hash Brown

Ekip/musicians:


  • Bass [Fender] – Bob Bushnell 
  • Clarinet – Jimmy Hamilton 
  • Drums – Herbie Lovelle, Joe Marshall, Johnny Hodges Jr. 
  • Guitar – Billy Butler (3) 
  • Organ – Wild Bill Davis 
  • Piano – Jimmy Jones (3) 
  • Saxophone [Alto] – Johnny Hodges 
  • Trombone – Lawrence Brown

Altta albümden Blues For Madeleine.....



On this collaboration between altoist Johnny Hodges and organist Wild Bill Davis, they are joined by trombonist Lawrence Brown, clarinetist Jimmy Hamilton, guitarist Billy Butler, electric bassist Bob Bushnell, either Herbie Lovelle, Joe Marshall or Johnny Hodges, Jr. on drums and, on the organless "At Dawn," a pianist - Jimmy Jones. Although the blues feeling is emphasized throughout the date, many of the songs, including "The Brown Skin Gal in the Calico Gown" and "Stormy Weather," are not really blues, but only bluesy.

2 Mart 2013 Cumartesi

Plak nasıl basılır/ How a record pressing?

Plak nasıl yapılır bir video ile gösterelim. Stockfisch Records' dan ama Almanca

How a record is pressing let me show you with a video. It is from Stockfisch records and in German language...

Bölüm-1/Part-1:



Bölüm-2/Part-2:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...